Drikkevandet løber i PVC
22/03/2017
Fra råvare til rør
18/04/2017
Vis alle

Kunsten at skabe en fender

PVC Informationsrådets medlemsvirksomhed Dan Hill Plast i Hornsyld er en af verdens største producenter af fendere til skibe. Fenderne produceres i PVC og skabes via såkaldt rotationsstøbning, som Dan Hill Plasts direktør Peder Madsen fortæller om i videoen.

Processen starter ved at plastråvaren hældes i formen, som roteres i en varm ovn. Råvaren begynder derefter at sætte sig på den indvendige side af formen. Det sætter sig lag efter lag, indtil det hele er blevet fordelt. Derefter begynder materialet at hærde. Når hærdningsprocessen er slut kan emnet tages ud af formen. Det særlige ved rotationsstøbning er at det kun er den udvendige side af emnet man formgiver, hvilket betyder at produktionsmetoden er velegnet til hule produkter.

Se flere videoer fra vores besøg hos medlemsvirksomheder.