Fra råvare til rør
18/04/2017
VinylPlus Sustainability Forum 2017
VinylPlus Sustainability Forum 2017: På vej mod cirkulær økonomi
24/05/2017
Vis alle

Kritisk stemme i PVC-debatten gør status

Tidligere Greenpeace-aktivist Jacob Hartmann vurderer PVC ti år efter

På VinylPlus Sustainability Forum i Berlin havde den europæiske PVC-industri inviteret tidligere kampagneleder i Greenpeace Danmark Jacob Hartmann med som taler. I sit indlæg ved konferencen vurderede Jacob Hartmann den aktuelle situation for PVC set i forhold til situationen for godt ti år siden, hvor han var primus motor i den ofte voldsomme kritik af PVC, som fandt sted i Danmark.

Ris og ros

I Berlin havde Jacob Hartmann både ros og ris til PVC-industrien. Han sagde, at han med tilfredshed kunne konstatere at alle de problemstillinger, som Greenpeace i sin tid havde kritiseret ved PVC, nu blev adresseret af industrien. Her tænkte han specifikt på blyudfasningen og på PVC-industriens indsamlings- og genanvendelsesaktiviteter. Hartman udtrykte dog, at selv om PVC-industrien var nået langt, var der fortsat arbejde der skulle gøres. Han opfordrende i den forbindelse PVC-industrien til at lytte mere til de ngo’er, der har en mere kritisk holdning til PVC. PVC Informationsrådet mødte Jacob Hartmann umiddelbart efter, at han havde talt til de 160 delegerede ved konferencen i Berlin.

PVC i 100 år

Læs det korte essay om PVC’ens 100-årige historie, hvor bl.a. Greenpeaces rolle beskrives.

Læs vores egen fortælling om PVC’ens udvikling når det gælder miljø og sundhed.