PVC og sport hænger uløseligt sammen. Ved siden af PVC-anvendelserne indenfor byggeri og sundhed er sport et område, som virkelig har draget fordel af de kvaliteter, som PVC-materialet tilbyder. Et utal af de produkter, som danner grundlaget for moderne sportsudøvelse er fremstillet i PVC.

Nogle af verdens mest berømte stadions bruger PVC til tagmembraner og meget andet. Ja, den moderne sportsverden er nærmest utænkelig uden PVC, eller vinyl som materialet også kaldes.

Bløde madrasser og slidstærke gulve

Udover at atleter ofte vil være iført tøj og sko, hvor PVC udgør en vigtig del, så er mange specifikke sportsgrene fuldstændig afhænge af de muligheder PVC-materialet giver. En højdespringer lander på en måtte med en PVC-overflade, der blandt andet er let at rengøre. Inden for kajak-sporten findes kajakker, der er fremstillet af en oppustelig tæt PVC-folie.

Inden for både atletik, bordtennis og badminton er det essentielt, at gulvet er fremstillet i et materiale, som tillader at atleternes og spillerne kan lande blødt, hvilket er et krav som netop PVC kan opfylde.

Vandtætte waders og atletiske outfits

Også sportsfiskeri er afhængigt af PVC. Fiskernes waders er fremstillet i blød PVC. Barrieren som skiløberen rammer ind i er også fremstillet i vinyl, hvilket i øvrigt også gælder for de bannere, hvorpå der reklameres. Desuden er boksebolden og boksehandsken ofte i PVC.

Atleter vil være iført tøj og sko lavet af vinyl, og de bærer deres ketsjere, bolde, golfkøller eller hvad de nu benytter sig af i deres sportsgren i sportstasker fremstillet i PVC. Også tilskuere til sportsbegivenheder drager fordel af materialet. De sidder ofte under PVC-baldakiner, der beskytter dem med regnen. Og hvis regnen afbryder en tenniskamp dækkes banen ofte af en PVC-dug, så kampen kan startes hurtigt efter en afbrydelse.

Vinylgulve til sport

pvc gulv sport
Vinylgulve er et foretrukket valg til sport. Det skyldes, at vinygulvbelægninger giver optimal komfort og sikkerhed under udøvelse af fysisk aktivitet.

PVC-membran til svømmebassiner

pvc svømning membran
PVC-membraner til svømmebassiner er vandtætte og langtidsholdbare.

PVC i stadions

PVC, eller vinyl, er et foretrukket materiale til stadionbyggeri. Grundet vinylens slidstyrke, fleksiblitet, lethed og prisbillighed bliver det anvendt til at lige fra vandrør under jorden til sæder og tagbeklædninger.PVC var et foretrukket materiale til OL i London

Da komiteen bag Londons Olympiske Lege offentliggjorde sin miljøpolitik, var målet at legene skulle blive de grønneste i historien. Der blev derfor stillet en række krav til de forskellige materialer, der skulle anvendes til opbygning af den olympiske by. Skulle PVC anvendes, var det på betingelse af at leverandøren opfyldte en række miljøkrav. Det var krav til eksempelvis brugen af additiver, genanvendelse og til emissioner ved råvareproduktionen. Eftersom leverandørerne af PVC-produkter var i stand til at leve op til de strenge krav betød det, at PVC i vid udstrækning blev anvendt under legene. Over 90.000 kvadratmeter PVC blev anvendt til blandt andet vandpolo-arenaen, cykelbanen, svømme-areanen, skydebanen og basketball-arenaen.

Efter legene udgave de miljøansvarlige arrangører et Learning Legacy-dokument, hvori de beskrev hvilke erfaringer de havde gjort når det gjaldt anvendelsen af PVC.