Av min PVC-arm!
15/02/2017
Medical Plastics Conference
Rådet informerer om ftalatsubstitution på international konference
06/03/2017
Vis alle

Fremtiden er genanvendelse af medicinsk udstyr

PVC Rådets direktør Ole Grøndahl Hansen, som også er projektleder i den globale sammenslutning PVCMed Alliance, talte i sidste uge ved den internationale PVC-konference PVC Formulation i Düsseldorf. Hovedbudskabet i Ole Grøndahl Hansens præsentation foran de 230 fremmødte var, at genanvendelse af ikke-smittefarligt PVC-baseret medicinsk udstyr er vejen frem.

DEHP skal substitueres

Ole Grøndahl Hansen pointerede, at genanvendelsesprojekter allerede er i gang i Storbritannien og Australien – her indsamler over 80 hospitaler PVC-baseret medicinsk udstyr til genanvendelse. For at fremme genanvendelsen i Europa, kræver det dog at ftalaten DEHP bliver substitueret. Dette synes muligt indenfor en overskuelig fremtid. Der i dag findes brugbare alternative blødgørere til alle kategorier af medicinsk udstyr. Ifølge de nye EU-regulativer for medicinsk udstyr skal producenter argumentere for hvorfor de ikke kan bruge alternativerne. Dette vil selvsagt være svært, da alternativerne som nævnt findes.


Se tweets fra konferencen.