PVC gør biler sikrere, lettere og billigere. Beskyttelsesdele til undervogn, instrumentbræt, måtter, håndtag, armlæn, sædebetræk, ledninger, slanger til brændstof og andre væsker i din bil er højst sandsynligt lavet af PVC. Det samme er presenning og presenningsringe til din trailer. I den tunge transport er PVC også bredt anvendt. PVC er fx det eneste materiale der lever op til de strenge sikkerhedskrav for lastbilpresenninger. Til havs er PVC den eneste plast, der kan bruges til bøjer og fendere, ligesom PVC-gummibåde og redningsveste gør sejlads sjovere og sikrere. Og i lufthavnen sørger PVC-transportbånd for, at din baggage (forhåbentlig) kommer sikkert frem!


Kun PVC giver lastbilpresenninger den nødvendige styrke

Presenninger til lastbiler beskytter ikke kun godset mod vind og vejr. Hvis uheldet er ude, og lastbilen vælter, skal presenningen være stærk nok til at holde godset inde i traileren, så det ikke falder ud på vejbanen. PVC er det eneste materiale, som sikrer den fornødne styrke år efter år. Holdbarheden for en lastbilpresenning i PVC er 10 år eller mere. Og kommer der hul på presenningen kan det nemt repareres. Efter mange år på landevejen kan presenningen genbruges til smarte cykeltasker, der er som skabt til det ustadige vejr på vore breddegrader.

PVC bruges desuden til stænklapper, profiler, måtter, slanger og meget andet når det gælder lastbiler, entreprenørmaskiner, traktorer og andre tunge køretøjer.

Lettere, sikrere og billigere biler

Over 10% af en bil består af plast, og andelen er stigende. Plast gør at dagens biler holder markant længere og er billigere end tidligere. Når plast fortrænger tunge og CO2-belastende materialer som stål bliver biler lettere og kører længere pr. liter benzin eller kWh.

Som plasttypen med det bredeste spektrum af egenskaber PVC spiller en afgørende rolle. Inde i kabinen bruges PVC til instrumentbræt, gearknop og gearmanchet, måtter, sædebetræk, lister, håndtag og meget andet. I baggagerummet beskytter PVC-bundmåtter mod snavs og slid fra hunde, tasker og indkøbsposer. Under motorhjelmen sikrer PVC-slanger at brændstof og andre væsker løber sikkert. Og undervognsdele i PVC beskytter mod stenlag, mudder, salt og vand.Veganske lædersæder giver miljøbesparelser

Gode sæder er afgørende for komforten. Med PVC er det muligt at lave veganske lædersæder, der har samme komfort og er stort set lige så slidstærke som sæder lavet af læder fra levende dyr. For miljøet er PVC et klart bedre valg, da læderproduktion har en meget høj miljøpåvirkning. Veganske PVC-sæder findes bl.a. i Polestar, hvilket har medført en pris fa dyrevelfærdsorganisationen PETA.

Når kufferten skal sikkert frem

Kun en lille del af transportbåndene i en lufthavn kan ses, men de spiller en vigtig rolle i at gøre luftfart så bekvem og effektiv som mulig. Fra du afleverer kufferten i check-in til du henter den igen ved ankomst er den blevet transporteret på transportbånd, som oftest er lavet af PVC. Plasttypen kan holde til det daglige slid fra tunge kufferter, transportkasser og meget andet der skal på og fra et fly. Det gælder også indenfor luftfragt, hvor kravene til holdbarhed er mindst lige så høje. I begge tilfælde er nedbrud kostbare og generende for henholdsvis de rejsende og kunderne.Sikker tur til genbrugsplads og byggemarked

Danskerne foretrækker biler med anhængertræk. Med krog og trailer på bilen kan man nemt transportere fx haveaffald til genbrugspladsen eller hente byggematerialer i byggemarkedet. For at undgå at bringe trafiksikkerheden i fare anbefales det at bruge en presenning til at dække lasten. PVC anvendes både til presenninger og de presenningsøjer, der gør at presenningen kan surres forsvarligt fast uden at gå i stykker. PVC er faktisk det eneste materiale, som er egnet til presenningsøjer. Det skyldes, at plasttypen kan højfrekvensessvejses (HF-svejsning), hvilket giver stor trækstyrke. Efter mange års brug kan presenningen genanvendes 100%.

Bøjer og fendere gør søfart effektiv

Bøjer og fendere er vigtige for søtransport – fra den mindste jolle til de største containerskibe. Bøjerne markerer vandveje, placering af fiskenet og andet til søs, og kan også fungere til ankerpunkt. Fendere beskytter skibe, havne, offshoreplatforme mv. mod kollission. I begge tilfælde er PVC det eneste materiale, der opfylder kravene. PVC kombinerer styrke og blødhed, hvilket er afgørende for funktionen. PVC kan holde til det hårde maritime miljø uden at luften siver ud. Og efter mange år til søs kan fender og bøjer i PVC genanvendes 100%.PVC afmærker vejarbejdet

Vejarbejde skaber desværre ofte farlige situationer. Mange trafikanter har svært ved at lette speederen, selv når der går mennesker og arbejder ganske tæt på. Afspærringscylindre, trafikkegler og andet afmærkningsmateriel i PVC er med til at gøre vejarbejdet lidt mere sikkert. Særligt genanvendt PVC spiller en vigtig rolle for trafiksikkerheden. Fødder til afspærringscylindre er nemlig en af de største aftagere af genanvendt PVC. De tunge fødder kan holde til vejrliget ved mange års vejarbejder rundt om på de danske veje.

PVC-lamelgardiner holder kølevarerne kolde

Fødevarer er underlagt skrap kontrol i Danmark. Kølekæden må ikke brydes, heller ikke når fødevarerne skal transporteres. PVC-bændler eller -lamelgardiner for enden af kølevognen eller i portåbningen til køle- og frysehuse mindsker tabet af kold luft. Gardinerne er isolerende i sig selv og behøver i modsætning til en rulledør eller rullegardin ikke at blive åbnet helt. PVC er samtidig meget langtidsholdbart selv ved lave temperaturer og nemt at rengøre.Allez allez med PVC!

Din cykel er lavet af mange dele. Som et af de mest brugte materialer i verden får PVC eller vinyl også hjulene på din cykel til at snurre. Derudover bruges plasttypen til mange af de elementer, der bruges i forbindelse med små og store cykelløb over hele verden. Oppustelige målportaler, cykelsadler, håndtag, låse, gear- og bremsekabler, bremsegreb og cykeltasker er blot nogle eksempler på de mange PVC-produkter, som gør cyklen sundt og sjovt. Desuden er flere af de store professionelle hold sponseret af virksomheder i vinylindustrien.