Allez allez med PVC!

Cykling er sjovt, cykling er sundt, cykling er klimavenligt, cykling er for professionelle, amatører, børn og voksne. Cykler får pendlere fra hjem til arbejde og tilbage igen. Ladcykler transporterer varer og børn rundt i Europas byer uden at forurene luften. Dyre landevejscykler køres hurtigt og hårdt af både feltet og aspirerende ryttere. Mountainbikes og gravelcykler gør mudder og grusveje til en sjov legeplads.

PVC eller vinyl spiller en væsentlig rolle i cykling. Ikke alene er flere store teams sponsoreret af virksomheder i den europæiske værdikæde. Plasten bruges til mange af de centrale dele, der udgør en cykel, og de produkter, der kan ses på TV. Se eksempler på denne side.

 
 

PVC får hjulene til at snurre

Din cykel er lavet af mange dele. Som et af de mest brugte materialer i verden får PVC eller vinyl også hjulene på din cykel til at snurre. Derudover bruges plasttypen til mange af produkterne omkring små og store cykelløb over hele verden. Se nogle af de mange PVC-applikationer:

Oppustelige målportaler

arch
Du har sikkert set de farverige oppustelige buer på TV. PVC eller vinyl kan modstå det høje tryk og er så slidstærkt, at buerne kan bruges igen og igen. Det er også muligt at printe direkte på PVC'en.

Cykelsadler

saddle
Uanset om du er en professionel der sidder i feltet hele dagen eller er pendler, der kører gennem regn og solskin, skal cykelsadlen være behagelig. PVC eller vinyl er meget brugt til cykelsadler. På grund af plastens holdbarhed kan sadlen tåle daglig brug og vejrlig år efter år.

Eventtelte

event-tent
Vejret er altid en udfordring for cyklister. I Forårsklassikerne er regn en trofast følgesvend. I Tour de France og Tour Down Under, hvor temperaturerne kan nå op på 40 grader, brænder solen rytterne. Mekanikere og andre på holdet kan heldigvis søge ly i PVC-telte.

Cykelhåndtag

handlebar-grips
Cykelhåndtag skal være sikre i brug, komfortable og kunne modstå det (våde) danske vejr. Blød PVC eller vinyl et populært valg til cykelhåndtag. På grund af plastens alsidighed kan enhver tænkelig farve og form skabes.

Fælgtape

rim-tape
Alle cyklister døjer med punkteringer. PVC-fælgtape er med til at minimere risikoen. Fælgtapen dækker egerhullerne, og beskytter dermed slangen mod punktering..

Bremse- og gearkabler

brake-cable
Uden bremser og gear ville din cykel være både farlig og hård at køre på. PVC er den mest brugte plast til kabler og ledninger. Det gælder også i cykling, hvor plasttypens fleksibilitet og lange levetid gør den et populært valg til bremse- og gearkabler.

Bremsegreb

brake-levers
Bremsegreb er nødvendige på cykler uden fodbremser. Bremsegreb er ofte lavet af PVC, som er en langtidsholdbar plasttype, der sikrer pålidelighed ved mange års daglig brug.

Cykellåse

lock500
Cykeltyveri er desværre almindeligt forekommende. Selvom det ikke er en 100 % garanti mod tyveri, kan en kvalitetslås gøre det svært for tyven. Verdens sikreste cykellåse har en kerne af forstærket stål med en beskyttende PVC-kappe.

Reklamebannere til barrierer

scrim-v+
Nogle af cykelsportens mest ikoniske billeder viser ryttere, der bestiger berømte europæiske bjergpas, hjulpet på vej af ellevide fans. Når folkemængderne hober sig op for at se sprinterne ved målstregen, er det nødvendigt at holde vejen fri. Her bruges cykelhegn med PVC-reklamebannere, der hjælper sponsorer med at få deres budskab igennem.

Cykeltasker

bike-bags
Cykeltasker skal beskytte indholdet mod elementernes rasen. PVC-cykeltasker er vandtætte og meget holdbare. Nogle af de mest kendte mærker genbruger endda presenninger fra lastbiler til tasker. Efter at have tilbragt årevis på Europas motorveje får de et nyt liv på cykelstien.

Cykelhegn

pvc barrier2
Sammenklappelige cykelhegn af hård PVC sikrer afstand mellem publikum og ryttere til cykelløb. Hegnene laves ofte af genanvendt PVC. Da PVC er meget robust materiale kan cykelhegnene holde til at blive brugt igen og igen.