Da FN lancerede de 17 Verdensmål i 2015, var budskabet klart: Ingen skal lades i stikken. Denne forpligtelse blev også fremhævet ved arkitektkongressen i København 2023, hvor fokus var på arkitektur til alle. Bæredygtig arkitektur skal ikke kun være for en lille privilegeret elite, der har penge nok til at få tegnet en unik og smuk bolig bygget af naturlige materialer i et fancy design. Udfordringen for moderne arkitekter er at designe bæredygtige, omkostningseffektive bygninger, der er tilgængelige for alle.

Sikkert mod manges forventning valgte plastindustrien at lade sin røst høre i netop denne sammenhæng i form af en plastpavilion. Især PVC-branchen, som er den mest dominerende plasttype inden for byggeri, demonstrerede, at hvis arkitektur skal være for alle, så er masseproduktion af specielt plastprodukter en naturlig del af løsningen.

 

Mere inkluderende arkitektur

Der vil utvivlsomt være skeptikere, der vil kritisere, at PVC skal have en rolle at spille i det bæredygtige byggeri. Men overvej følgende: Avanceret teknologi og nyskabende udviklinger inden for plastproduktion og effektiviseringer har gjort det muligt at se plast som et miljøbevidst og økonomisk valg.

PVC er både langtidsholdbart, omkostningseffektivt og genanvendeligt. Dette åbner døren for bygningsdesign, der er tilgængeligt for enhver, uanset økonomisk baggrund, hvilket gør arkitektur med PVC til en mere inkluderende praksis end meget af den bæredygtige arkitektureksperimenter, der bygges for tiden.

I forbindelse med kongressen viste PVC-industrien en langt række eksempler på, hvordan PVC kan bidrage til det fremtidige bæredygtige byggeri.

PVC i fokus under verdenskongressen for arkitekter

 

Arkitektur for alle med vinyl

Polyvinylklorid, også kendt som vinyl eller PVC, er et af de mest alsidige materialer der findes. Samtidig er vinyl langtidsholdbart, genanvendeligt og giver ofte den bedste totaløkonomi. Disse egenskaber har ikke blot gjort materialet til den foretrukne plasttype i byggeriet. Vinyl har vundet indpas blandt arkitekter og designere verden over. Se et udpluk af de mange løsninger hvor PVC/vinyl bidrager til bedre og mere inkluderende byggeri, arkitektur og design.