Ung dansk arkitekt får international miljøpris for genbrug af PVC-byggeaffald til by-landbrug
24/10/2016PVC-tagrendens cirkulære økonomi
13/12/2016For nylig dannede SAS Radisson Royal i København rammen om en stor international konference om kemi. Temaet for det 2-dages Copenhagen Chemicals Summit, arrangeret af ChemicalWatch, var dialog og samarbejde mellem myndigheder, industri og NGO’er.
Alternativer til klassificerede ftalater
Ole Grøndahl Hansen, direktør i PVC Informationsrådet og projektleder for PVCMed Alliance, var inviteret til at tale om PVC-industriens praksis for utraditionelle partnerskaber og dialog. Ole Grøndahl Hansens præsentation var placeret i samme sektion som Forbrugerrådet og PlasticChange. Hovedelementet i præsentationen var et projekt om at undersøge alternativer til klassificerede ftalater i medicinsk udstyr, som blev gennemført sammen med Miljøstyrelsen og Sundhedsstyrelsen. Resultatet af projektet var en rapport og international konference.
Dejkunst og urban gardening
PVC-industrien samarbejder dog ikke kun med myndigheder, understregede Ole Grøndahl Hansen i sin præsentation. Han nævnte en lang række events og diskussioner, som PVC Informationsrådet både har igangsat og deltaget i. Blandt andet et symposium om bæredygtighed, hvor den internationalt anerkendte danske kunster Søren Dahlgaard – også kaldet dejkrigeren – iklædte deltagerne dej. Et kunstværk, som skriver sig ind i den kunstneriske portrættradition.
Et andet, nyt projekt gennemføres i øjeblikket med en ung dansk arkitekt, Maja Sønderskov. Her genbruges PVC-byggeaffald til by-landbrug. Maja Sønderskov har netop vundet en Inovyn Award for pilotfasen af projektet.