Vinyl i europæiske stadions

Vinyl i europæiske stadions

En rejse fra det antikke Grækenlands storsålede teatre til dagens højteknologiske stadions, hvor brugen af vinyl kombinerer miljøansvarlighed og arkitektonisk kvalitet.

Et foretrukket materiale til OL i London

Artiklen fortæller bl.a. hvordan PVC – et andet ord for vinyl – blev et foretrukket materiale til OL i London i 2012. Arrangørerne stillede skrappe krav til leverandørerne af PVC. Eftersom alle kravene kunne opfyldes, blev over 90.000 m2 PVC brugt til bl.a. det olympiske stadion, vandpoloarenaen, cykelbanen, svømmeareanen, skydebanen og basketballarenaen. Efter Legene blev en stor del af vinylen genanvendt.

Bæredygtighed og arkitektonisk frihed

Artiklen er rigt illustreret og fremviser nogle af de nyeste og mest banebrydende stadions i Europa. Fx det nybyggede Allianz Riviera i Nice, hvor der blev spillet flere kampe ved EM i fodbold i Frankring i 2016. Stadionet er kendetegnet ved at have en skarp arkitektonisk profil, men er samtidig et eksempel på bæredygtigt byggeri. Her spiller vinyl en afgørende rolle, fx bruges det til tagbelægningen, hvor der er monteret solfangere.
Læs mere