Blød PVC spiller en afgørende rolle, indenfor både industri og transport. Hårdføre transportbånd, langtidsholdbare presenninger og sikre levnedsmiddelslanger er blot nogle af de mange anvendelser.

PVC i industrien gør produktion sikker og effektiv

 

Takket være materialets smidighed og tilpasningsdygtighed kan PVC-transportbånd stort set tilpasses alle tænkelige produktionsapparater og brancher. Medico, landbrug og fødevareproduktion er blot eksempler på brancher, der anvender transportbånd af PVC som en del af deres produktionsapparat. I de nævnte brancher er hygiejne og driftsikkerhed afgørende, da vi som forbrugere direkte konsumerer nogle af de fremstillede produkter.

PVC-transportbånd kommer i en lang række forskellige farver, hårdhedsgrader og overfladestrukturer, hvilket gør det nemt og effektivt at optimere produktionen. PVC’ens kemikalieresistens og modstandsdygtighed overfor UVC-stråling, der blandt andet anvendes til at rengøre transportbåndene med, gør PVC til et hyppigt anvendt materiale til transportbånd.

 

Uden mad og drikke...

Levnedsmiddelslanger i PVC sørger for at mad og drikke bliver transporteret sikkert, effektivt og hygiejnisk rundt omkring i fremstillingsvirksomhederne til de beholdere, som kommer ud i butikkerne og i sidste ende til forbrugerne.

Takket være PVC’ens styrke er levnedsmiddelslanger af PVC en driftsikker løsning, der opfylder alle krav, der stilles til fødevareproduktion. I Danmark og på EU-niveau er materialer til fødevarekontakt stærkt reguleret. Det gælder også hvilke blødgørere, der anvendes til fødevareslanger og -transportbånd.

Gratis bog om blød PVC – læs eller bestil den her

 

Transport – når godset skal beskyttes

 

PVC-lastbilpresenninger beskytter varer mod vind, regn og sollys. Takket være PVC’ens fleksibilitet kan presenningerne tilpasses stort set alle lastbiltyper og kan tilsættes termiske egenskaber, så de transporterede varer holdes kolde, tørre og ubeskadigede. PVC’ens mange designmuligheder betyder også, at transportpresenninger kan tilføres grafiske elementer, så de fungerer som kørende reklamebannere for de varer, der transporteres.

 

PVC og mobilitet

I køretøjer anvendes PVC til mange forskellige formål, der inkluderer alt fra kabler, slanger, undervognsbelægninger, fugemasser og gulvmoduler over interiør som instrumentbræt, dørpaneler og adskillelser af siddepladser til eksteriør som beskyttelsesstrimler og forseglingsprofiler til vinduerne. 

PVC er med til at forlænge bilens levetid, da PVC-komponenterne både beskytter mod vejrliget og medfører et mindre slid på de indre bildele. I kraft af PVC’ens brandhæmmende egenskaber og blødhed øger PVC også trafiksikkerheden, der yderligere styrkes ved at mange airbags er forseglet med et lag brandhæmmende PVC.

I busser og tog er PVC bredt anvendt. Det gælder fx gulve og stropper, som kan holde til det daglige slid i mange år. 

Sikkerhed til søs

 

Sikkerhed til søs er altafgørende, når man bevæger sig ud på havets blå. Det handler om at passe på sig selv, sit fartøj og andre søgående, hvilket kræver langtidsholdbart og pålideligt udstyr, som man kan stole på, hvis der opstår en potentiel farlig situation.

Uanset om vi taler mindre, private både, ekstravagante yachter, søværnets store fartøjer, havgående fiskertrawlere eller enorme containerskibe, er PVC er det logiske valg, når det kommer til fendere og bøjer.

 

Bøjer tjener en række forskellige formål, der alle fungerer som markører ude på vandet. Havbøjer anvendes til at afgrænse områder, som for eksempel, når fiskerbåde fanger fisk, eller skibe udfører arbejdsopgaver til havs. Derudover anvendes bøjer til at markere søveje, afgrænse forskellige sikkerhedsområder eller til at angive, hvor det er sikkert at tage sig en dukkert. Havbøjer kommer i alle størrelser: fra mindre to-kilos bøjer til kæmpe, tunge bøjer, der vejer op til flere tusind kilo.

PVC sikrer også din personlige sikkerhed, da mange redningsveste er produceret af vandtæt PVC, så sikkerhed til søs hænger i høj grad sammen med PVC.

Fendere er skibenes svar på kofangere og beskytter fartøjer i at støde ind kajkanten og hinanden. Før i tiden var fendere fremstillet af snoede reb eller kork, men moderne fendere fremstilles ofte af PVC, der fyldes med luft eller skum. PVC er vandtæt og stærkt og tåler de mange bump, som fendere løbende bliver udsat for.