Fremtrædende danske kunstnere og designere besøger PVC-fabrik i Sverige

Som led i PRIMI-projektet blev der i 2010 arrangeret en studietur til en PVC-fabrik i Sverige. På turen deltog kunstnere, designere, museumskonservatorer, universitetsprofessorer, industrirepræsentanter og andre. Ved ankomsten til fabrikken blev den brogede gruppe iført det traditionelle sikkerhedsudstyr, der er nødvendigt, når man besøger en kemisk fabrik: hjelm, briller og gasmaske, hvis der skulle ske udslip.

Efter præsentationen var der rundvisning både på det store fabriksanlæg og på laboratoriet. Herefter fik gruppen en grundig introduktion i, hvordan man fremstiller PVC.

Utraditionelle spørgsmål om PVC

Både kunstnerne, konservatoren og designeren havde mange spørgsmål. Efterfølgende udtrykte chef for teknisk service Per-Håkan Nilsson stor tilfredshed med besøget. "Efter 30 år på virksomheden fik selv jeg udbytte af flere af de ofte utraditionelle spørgsmål kunstnerne stillede", siger Per-Håkan Nilsson og tilføjede, "det jeg hæftede mig specielt ved under besøget, det var, at kunstnerne var usædvanlig videbegærlige, fordomsfrie og åbne i deres tilgang til de informationer, vi gav dem". Chefen for teknisk service noterede sig i øvrigt, at der er tale om to meget forskellige verdener, når kunstnere møder repræsentanter for kemiske virksomheder.
[rev_slider primi-ineos]